2015. augusztus 15., szombat

Csak azt szeretném, hogy boldog légy



            – Szerelmem, szeretnéd ismét hallani a kedvenc történetedet? – hallatszott egy lágy, női hang. Egy pár perc elteltével a nő ismét megszólalt. – Szóval megint el kell mesélnem? – kérdezte kuncogva, majd leült egy öreg bársonykanapéra. Duzzadt ujjaival a vékony pohárhoz nyúlt, melyben vörös lötty látszódott; a bor illata beterítette a szobát. Vörös. Édes.
            Miután eltüntette a torkában lévő szárazságot, hátradőlt, elővett egy kis, ékkövekkel kirakott dobozkát, amit az előtte lévő dohányzóasztalra helyezett. Sötétbarna szemeivel felpillantott.
            – Hajnali kettő – jegyezte meg. Az asztalon pihenő hajtűt beletűzte vörös hajába, kezeit térdére eresztette, és nekikezdett a mesének.
            – Egyszer régen, egészen pontosan tíz éve volt egy ifjú hölgy, aki reménytelenül romantikus volt. Sok barátja akadt neki, tekintve, hogy jómódú fiatalság volt. Miután megunta a jött-ment kapcsolatokat, eldöntötte, hogy soha többé nem fog beleszeretni senkibe. Természetesen ennek az ígéretnek senki nem tud megfelelni. Mint mindig, itt is volt egy olyan személy, aki megtörte a ketrecen pihenő lakatot. A leány ismét tudott mosolyogni, és boldog volt. Mérhetetlenül boldog. Ugyanakkor minden jónak vége szakad, nem? – mondta a nő mosolyogva. – A daliás herceg elhagyta a hercegnőt egy boszorkányért. A hercegnő, aki már igazi nővé érett, nem bánta. Úgy gondolta, hogy az elmúlt tíz évnyi boldogság miatt elengedheti szerelmét, hiszen ő csak azt szeretné, hogy a herceg továbbra is boldog legyen. Ám ekkor történt valami váratlan dolog. A nő elment a volt férjéhez, hogy ellenőrizze őt. Mikor a háznál járt, látta, hogy ég a villany, de nem látott mozgást. Benézett az ablakon, és azt látta, hogy szerelme keservesen zokog a kanapén. A szíve megsajdult, a mellkasa összeszorult, a gyomra pedig görcsbe rándult. Mindezek ellenére nem tett semmit. Azzal nyugtatta magát, hogy biztos csak egy enyhe, rossz hír. Csak egy átlagos valami. Ennek következtében a nő újra és újra ellátogatott a házhoz. A szerelme újra és újra csak sírt. A nő megelégelte ezt, így hát az egyik éjjel, mikor már mindenki nyugovóra tért, beosont a házba egy konyhakéssel a kezében, és megölte a boszorkányt. Összesen ötvenszer mélyesztette bele az éles eszközt – halkult el a nő.
Egy rövid idő elteltével belenyúlt a kardigánzsebébe, elővett egy apró kulcsot, és beleillesztette a lakat egyetlen üres pontjába; kattant a zár. Kiemelte a ládikában pihent gyilkos eszközt; az alvadt vérrel borított konyhakést. Ránézett az előtte heverő hullára, majd elmosolyodott.
– Megmondtam szerelmem: Nem az a baj, hogy elhagysz, hanem az, hogy szomorú vagy – mondta halkan, majd felállt a kanapéról. – Holnap éjjel ismét eljövök, és elmesélem a kedvenc történetedet, rendben? – suttogta, majd kiment a pincéből, és bezárta maga mögött az ajtót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése